Gegrilde steak met in Carapelli biologische gestoofde lente-uitjes

Gegrilltes Steak mit gedünsteten Frühlingszwiebeln in Olivenöl

Gegrilltes Steak mit gedünsteten Frühlingszwiebeln in Olivenöl

INGREDIËNTEN:

  • 900 g klapstuk in filets voor de grill
  • 2 lente-uitjes
  • zeezoutzout
  • Carapelli Bio extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

BEREIDING:

STAP 1 Bestrooi de steaks royaal met zeezout en versgemalen zwarte peper en zet het bord opzij.

STAP 2 Spoel de lente-uitjes af en dep ze droog. Verwijder eventuele verwelkte uiteinden en dunne uienschillen.

STAP 3 Verwarm de grill voor op een middelhoog tot hoge stand. Giet 1 eetlepel Carapelli Bio extra vergine olijfolie op een dik, gevouwen stuk keukenpapier en veeg hiermee de hete grillroosters voorzichtig schoon. Houd het keukenpapier voor de veiligheid met een tang vast.

STAP 4 Leg de steaks op de grill en laat ze per kant ongeveer 5 minuten bakken. Draai ze daarbij één of twee keer om.

STAP 5 Laat de steaks rusten en stoof de lente-uitjes in een afgesloten pan.

STAP 6 Roer de resterende 1 theelepel biologische olijfolie door de lente-uitjes en strooi er peper en zout over. Leg de lente-uitjes in een grillpan of leg ze kruiselings op de grillroosters en bak ze net zolang tot ze op sommige plekken geschroeid zijn. Dit duurt 3 tot 4 minuten.

STAP 7 Snijd de steaks dwars op de draad in stukken van 2,5 cm dik. Dresseer ze met de lente-uitjes op een bord. Besprenkel het geheel met olijfolie en strooi er zeezout over.

Je kan de steaks ook bereiden in een grillpan of gietijzeren koekenpan. Laat de pan minstens 5 minuten op een hoog vuur voorverwarmen. Giet er biologische olijfolie in en bak zowel de steaks als de lente-uitjes zoals in het recept staat beschreven. Buon appetito.