Gebakken coquilles in Carapelli biologische met gestoofde prei

Scharf angebratene Jakobsmuscheln in Olivenöl mit gedünstetem Lauch

Scharf angebratene Jakobsmuscheln in Olivenöl mit gedünstetem Lauch

INGREDIËNTEN:

  • 16 zeecoquilles
  • versgemalen zwarte pepe
  • Zeezout
  • 3 stengels pre
  • 2 el eetlepels droge witte wijn
  • 2 maiskolven
  • Carapelli Bio extra vergine olijfolie

BEREIDING:

STAP 1 Verwijder de harde zijspier van alle coquilles en dep ze met keukenpapier droog. Leg de coquilles op een bord met keukenpapier en laat ze even rusten.

STAP 2 Snijd met een klein, scherp mes de korrels van de maïskolven en bewaar ze in een kom. Zet de kom opzij.

STAP 3 Verwijder de uiteinden en taaie donkergroene bladeren van de preistengels. Snijd de zachte witte en lichtgroene stengels in de lengte doormidden en laat ze 10 tot 15 minuten in koud water weken om het vuil te verwijderen. Giet de prei af, spoel de stukken nog eens goed na en snijd ze in dikke halve manen.

STAP 4 Giet 4 eetlepels Carapelli Bio extra vergine olijfolie in een grote pan op een middellaag vuur. Roer de prei en ¼ theelepel zeezout erdoor. Bedek de pan met een deksel en roer af en toe en laat de prei ongeveer 10 minuten stoven totdat ze heel zacht is. Haal de deksel van de pan en roer de wijn erdoor. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen. Leg de prei in een kom en veeg de pan schoon.

STAP 5 Giet 1 eetlepel Carapelli Bio extra vergine olijfolie in de pan en voeg de maïs toe. Breng de maïs op smaak met een snufje peper en zout. Laat de maïs 3 tot 4 minuten stoven totdat hij volledig warm is. Roer af en toe. Bewaar de maïs in een aparte kom en veeg de pan nog een keer schoon.

STAP 6 Zet het vuur op middelhoog en voeg 2 theelepels biologische olijfolie toe. Verhit de olijfolie tot hij glanst en voeg dan de helft van de coquilles toe. Strooi er een beetje peper en zout op. Laat de coquilles aan elke kant ongeveer 2 minuten bakken totdat ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord en ga zo verder met het bakken van de andere de coquilles.

STAP 7 Verdeel de prei en maïs over vier borden en leg op elk bord vier coquilles. Besprenkel het geheel met Carapelli Bio extra vergine olijfolie en strooi er zeezout over. Buon appetito.