Verse salade met kers, hazelnoot, appel en geitenkaas, overgoten met een olijfolievinaigrette van Carapelli biologische olijfolie

Frischer Salat mit Kirschen, Haselnüssen, Apfel, Ziegenkäse und einem Dressing aus Olivenöl

Frischer Salat mit Kirschen, Haselnüssen, Apfel, Ziegenkäse und einem Dressing aus Olivenöl

INGREDIËNTEN:

  • 1 kleine, stevige appel zoals een Granny Smith of Fuij
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 140 g babyspinazie
  • ½ kopje verkruimelde geitenkaas
  • ½ kopje verse kersen (ongeveer 220 gram) verkruimeld
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1 theelepel grof gemalen mosterd
  • ½ kopje Carapelli Bio extra vergine olijfolie
  • Zeezoutzout
  • ½ kopje grof gehakte hazelnoten

BEREIDING:

STAP 1 Snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis, houd de schil om de appel. Snijd de appel met een mandoline of mes in flinterdunne schijfjes.

STAP 2 Ontpit de kersen en snijd ze doormidden.

STAP 3 Leg de appelschijfjes, kersen, spinazie, hazelnoten en geitenkaas in een grote kom.

STAP 4 Klop de azijn en de mosterd in een kleine kom samen. Roer er langzaam Carapelli Bio extra vergine olijfolie door totdat het geheel is verdikt tot een dressing. Proef en voeg – naar smaak – peper en zout toe.

STAP 5 Giet de dressing bij de salade. Buon appetito.