Tour dell’olio d’oliva, ofwel de olijfolie-routes

De Mediterrane keuken wordt over de hele wereld gewaardeerd. Waar kun je die keuken nu het beste proeven dan op de plek waar het vandaan komt? Voor reislustige levensgenieters hebben we een aantal gebieden en tips voor je op een rij gezet.

Proef de beste olijfoliën tijdens je reis door Toscane .

Ervaar het prachtige Florence en proef streekgerechten uit dit bergachtige gebied. Montalcino, San Gimignano, Siena, Mugello, Lucca en Chianti zijn een paar gebieden die schitterend zijn om te bezoeken en waar de beste olijven groeien. Uiteraard vind je buiten Toscane nog veel meer prachtige gebieden. .

Ontdek interessante bezienswaardigheden.

Beroemde olijfolieroutes die je kunt rijden zijn de ‘Strada dell’Olio dei Monti Pisani’ of de ‘Strada dell’Olio Chianti Classico’. Naast prachtige olijfgaarden vind je langs deze route ook traditionele fabrieken en gezellige, authentieke Italiaanse dorpjes. .

Traditioneel gemaakt: van toen tot nu

Er is zoveel traditie in deze streek. Vroeger hielp de hele familie van de kleine olijfgaard mee met het oogsten. Samen schudden ze aan de takken van de olijfbomen om vervolgens een stortbui van olijven op te vangen in lakens. Vandaag de dag is het proces heel anders. Maar de liefde voor het vak is hetzelfde gebleven..

Verschillende olijven in de regio

In de regio van Florence ontdek je verschillende soorten olijven. Zo groeien er bijvoorbeeld de Frantoio, Leccino, Cima di Bitonto, Carolea en Ogliarola. Als je zoekt naar een olijf met intense smaak, proef dan eens Nocellara del Belice, Ogliarola Garganica, Tonda Iblea, Coratina, Frantoio en Moraiolo. Houd je van fruitige en evenwichtige smaken? Kies dan de Coratina, Ogliarola Barese, Frantoio, Leccino, Cima di Bitonto en Cima di Mola. Zo zie je maar, Florence heeft voor ieder wat wils. Ontdek welke olijven Carapelli perst in haar olijfolie

De kunst van extra vergine olijfolie

Onderweg ontdek je het hele productieproces. Je vindt in de hele regio nog veel traditionele fabrieken. Je ziet hoe olijfolie wordt gemaakt op basis van een eeuwenoude traditie. Daarbij zal je het verschil merken tussen gewone en premium olijfolie.

Zoals gezegd, verstaat Carapelli de kunst van olijfolie en we zijn enthousiast om onze kennis met je te delen.

Gerelateerde Berichten: