Courgette carpaccio salade besprenkeld met Carapelli Il Centenario extra vergine olijfolie en citroen

Zucchini-Carpaccio- Salat mit Olivenölspritzern und Zitrone

Zucchini-Carpaccio- Salat mit Olivenölspritzern und Zitrone

INGREDIËNTEN:

  • 3 kleine courgettes of 2 middelgrote courgettes
  • 1 middelgrote citroen
  • Carapelli Non Filtrato extra vergine olijfolie
  • ¼ kopje grof gehakte pistachenoten
  • 1 eetlepel versnipperde muntblaadjes
  • 1 klein stuk pecorino romano kaas

BEREIDING:

STAP 1 Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd ze met een mandoline of mes in flinterdunne slierten. Gooi het binnenste gedeelte met zaden weg.

STAP 2 Leg de courgettelinten op een bord.

STAP 3 Besprenkel de courgettes royaal met Carapelli Il Centenario extra vergine olijfolie.

STAP 4 Strooi de pistachenoten en munt over de courgettes.

STAP 5 Gebruik een dunschiller om grote krullen pecorino romano af te snijden en leg deze op de courgettes. Buon appetito.