Gekruide zalmpapillot met venkel en Carapelli oro verde extra vergine olijfolie

INGREDIËNTEN:

  • 2 venkelbollen
  • 4 zalmfilets van 120 – 170 gram per stuk
  • 8 takjes tijm + 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • zeezout
  • Carapelli Oro Verde Extra Vierge Olijfolie

BEREIDING:

STAP 1 Verwarm de oven voor op 220 °c.

STAP 2 Verwijder de stengels en bladeren van de venkelbollen en leg een paar bladeren opzij. Snijd de bol met een mandoline of mes in flinterdunne plakjes. Gooi het worteluiteinde van de bol weg.

STAP 3 Knip het bakpapier in vier stukken van 60 cm lang. Leg de stukken papier op een schoon oppervlak en verdeel de gesneden venkel over vier hoopjes in het midden van elk stuk.

STAP 4 Leg een stuk zalmfilet bovenop elk hoopje venkel. Leg op elk stuk zalm twee takjes tijm en 1 á 2 venkelblaadjes. Verdeel de geraspte sinaasappelschil over de 4 zalmfilets. Strooi op elke filet wat zeezout.

STAP 5 Neem de twee lange uiteinden van het bakpapier met de zalm bij elkaar, rol ze op en maak de randen goed vast. Doe hetzelfde met de korte uiteinden van het bakpapier. Zo maak je er een pakketje van.

STAP 6 Leg de vier pakketjes op twee grote bakplaten. Bak de zalmfilets 12 tot 15 minuten in de oven op 220 °c. Leg elk pakketje daarna voorzichtig op een bord. Open elk pakketje voorzichtig, sprenkel Carapelli Oro Verde extra vergine olijfolie op de gebakken zalm en strooi er een paar verse tijmblaadjes over. Buon appetito.