INGREDIËNTEN VOOR DE PADDENSTOELEN:
- 900 g shiitakechampignons
- Zeezout
- 1 theelepel versgehakte rozemarijn
- Versgemalen zwarte peper
- ½ kopje Carapelli Bio extra vergine olijfolie
- 2 theelepels versgehakte salie
INGREDIËNTEN VOOR DE AGRODOLCE:
- ½ kopje rode wijnazijn
- Carapelli Bio extra vergine olijfolie
- 2 eetlepels honing
BEREIDING:
STAP 1 Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en snijd de grote champignonhoeden doormidden.
STAP 2 Doe de champignons samen met Carapelli Bio extra vergine olijfolie, salie en rozemarijn in een grote kom. Laat de champignons een uur marineren. Roer af en toe zodat ze de olie absorberen.
STAP 3 Verwarm de oven voor op 200° graden. Leg het bakpapier op twee grote bakplaten.
STAP 4 Leg de gemarineerde champignons goed verspreid – dus niet over elkaar – op de bakplaten. Strooi er een beetje peper en zout op.
STAP 5 Bak de champignons ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze aan de randen knapperig en goudbruin zijn.
STAP 6 Bereid de agrodolce terwijl je de champignons bakt. Breng de azijn en honing op een middellaag vuur aan de kook in een kleine sauspan. Roer af en toe zodat de honing oplost. Laat de saus 15 tot 20 minuten sudderen totdat de azijn met de helft verminderd is. De saus ziet er nu dik en stroperig uit.
STAP 7 Leg de gebakken champignons op een bord en besprenkel ze royaal met de agrodolce en olijfolie. Buon appetito.