Onze heritage
De geschiedenis van het olijfoliehuis
Onze heritage
De geschiedenis van het olijfoliehuis
Uit een gezamenlijke liefde voor olijven, Italiaanse kunst en traditie startten Cesira en Constantino Carapelli in 1893 het olijfoliehuis in Florence. Een verhaal dat niet altijd over rozen gaat, maar waarin de liefde voor extra vergine olijfolie altijd wint.
investeerden Cesira en Costantino Carapelli hun bruidsschat van 300 lire in een eigen olijfoliehuis. Vanuit het magazijn in Montevarchi verkoopt het gezin graan, olie en andere landbouwproducten.
bombardeert Carapelli’s hele magazijn plat, maar de liefde voor olijven is onverwoestbaar. Constantine en Cesira herbouwen het olijfoliehuis en zetten zelfs een nieuwe stap. Zonder de Italiaanse traditie uit het oog te verliezen, bouwen ze het magazijn uit met de modernste graanmolen van die tijd. Ook bouwen zij daar de eerste olijfpers van de regio Florence.
bij Italiaanse gezinnen. In een iconische en praktische ronde fles met antislip.
met Il Frantolio extra vergine olijfolie. Vanuit Florence wordt het hele land voorzien van Carapelli.
Carapelli is het eerste Italiaanse olijfoliehuis dat reclame maakt. Om zichzelf op de kaart te zetten, laat het olijfoliehuis een advertentie maken voor extra vergine olijfolie.
De eerste ongefilterde olijfolie komt op de markt, namelijk Carapelli Le Machine. Nog nooit eerder werd ongefilterde extra vergine olijfolie verkocht.
De eerste ongefilterde olijfolie komt op de markt, namelijk Carapelli Le Machine. Nog nooit eerder werd ongefilterde extra vergine olijfolie verkocht.
Carapelli groeit uit zijn olijfoliehuis en verhuist naar de Florentijnse heuvels van Tavarnelle Val di Pesa in de regio Chianti.
Carapelli Oro Verde wordt geïntroduceerd in Italië. Nog altijd de klassieker uit onze collectie.
Carapelli Il Nobile komt op de markt. Dit is de eerste olijfolie die wordt gemaakt van ontpitte olijven.
Institutio Nutricional Fundación Carapelli Onlus wordt opgericht, met als doel de kunst van het olijfolie maken nog verder te verfijnen.
lanceert Carapelli haar eerste biologische olijfolie. De olijven voor Carapelli Bio groeien in exclusieve biologische olijfgaarden.
Met ‘Non-Filtrado’ olie, een authentieke ongefilterde olijfolie.
Carapelli Il Centenario. Dit is een extra vergine olijfolie van eeuwenoude olijfbomen.
1893
Uit liefde voor olijven
Investeerden Cesira en Costantino Carapelli hun bruidsschat van 300 lire in een eigen olijfhuis. Vanuit het magazijn in Montevarchi verkoopt het gezin graan, olie en andere landbouwproducten.
1940
De oorlog
Bombardeert Carapelli’s hele magazijn plat, maar de liefde voor olijven is onverwoestbaar. Constantine en Cesira herbouwen het olijfoliehuis en zetten zelfs een nieuwe stap. Zonder de Italiaanse traditie uit het oog te verliezen, bouwen ze het magazijn uit met de modernste graanmolen van die tijd. Ook bouwen zij daar de eerste olijfpers van de regio Florence.
1950
De eerste olijfoliefles op tafel
Bij Italiaanse gezinnen. In een iconische en praktische ronde fles met antislip.
1967
Carapelli verovert Italië
Met Il Frantolio extra vergine olijfolie. Vanuit Florence wordt het hele land voorzien van Carapelli.
1970
Eerste reclame
Carapelli is het eerste Italiaanse olijfoliehuis dat reclame maakt. Om zichzelf op de kaart te zetten, laat het olijfoliehuis een advertentie maken voor extra vergine olijfolie.
1985
Ongefilterde olijfolie
De eerste ongefilterde olijfolie komt op de markt, namelijk Carapelli Le Machine. Nog nooit eerder werd ongefilterde extra vergine olijfolie verkocht.
1995
Het vertrek uit Florence
Carapelli groeit uit zijn olijfoliehuis en verhuist naar de Florentijnse heuvels van Tavarnelle Val di Pesa in de regio Chianti.
1998
Het groene goud
Carapelli Oro Verde wordt geïntroduceerd in Italië. Nog altijd de klassieker uit onze collectie.
2000
Olijfolie van ontpitte olijven
Carapelli Il Nobile komt op de markt. Dit is de eerste olijfolie die wordt gemaakt van ontpitte olijven.
2001
Het voedingsinstituut
Institutio Nutricional Fundación Carapelli Onlus wordt opgericht, met als doel de kunst van het olijfolie maken nog verder te verfijnen.
2003
Als eerbetoon aan de natuur
lanceert Carapelli haar eerste biologische olijfolie. De olijven voor Carapelli Bio groeien in exclusieve biologische olijfgaarden.
2016
De familie Carapelli groeit
Met ‘Non-Filtrado’ olie, een authentieke ongefilterde olijfolie. .
2018
Het nieuwste meesterwerk
Carapelli Il Centenario. Dit is een extra vergine olijfolie van eeuwenoude olijfbomen.
Please sign in first.
Sign in