De smaak van liefde 125 jaar geleden ontstaan in Florence

Uit een gezamenlijke liefde voor olijven, Italiaanse kunst en traditie startten Cesira en Constantino Carapelli in 1893 het olijfoliehuis in Florence. Een verhaal dat niet altijd over rozen gaat, maar waarin de liefde voor extra vergine olijfolie altijd wint.

| 1893 |

Uit liefde voor olijven

investeerden Cesira en Costantino Carapelli hun bruidsschat van 300 lire in een eigen olijfoliehuis. Vanuit het magazijn in Montevarchi verkoopt het gezin graan, olie en andere landbouwproducten.

| 1939 |

De oorlog

bombardeert Carapelli’s hele magazijn plat, maar de liefde voor olijven is onverwoestbaar. Constantine en Cesira herbouwen het olijfoliehuis en zetten zelfs een nieuwe stap. Zonder de Italiaanse traditie uit het oog te verliezen, bouwen ze het magazijn uit met de modernste graanmolen van die tijd. Ook bouwen zij daar de eerste olijfpers van de regio Florence.

| 1950 |

De eerste olijfoliefles op tafel

bij Italiaanse gezinnen. In een iconische en praktische ronde fles met antislip.

| 1967 |

Carapelli verovert Italië

met Il Frantolio extra vergine olijfolie. Vanuit Florence wordt het hele land voorzien van Carapelli.

| 1970 |

Eerste reclame

Carapelli is het eerste Italiaanse olijfoliehuis dat reclame maakt. Om zichzelf op de kaart te zetten, laat het olijfoliehuis een advertentie maken voor extra vergine olijfolie.

| 1985 |

Ongefilterde olijfolie

De eerste ongefilterde olijfolie komt op de markt, namelijk Carapelli Le Machine. Nog nooit eerder werd ongefilterde extra vergine olijfolie verkocht.

| 1995 |

Het vertrek uit Florence

Carapelli groeit uit zijn olijfoliehuis en verhuist naar de Florentijnse heuvels van Tavarnelle Val di Pesa in de regio Chianti.

| 1998 |

Het groene goud

Carapelli Oro Verde wordt geïntroduceerd in Italië. Nog altijd de klassieker uit onze collectie.

| 2000 |

Olijfolie van ontpitte olijven

Carapelli Il Nobile komt op de markt. Dit is de eerste olijfolie die wordt gemaakt van ontpitte olijven.

| 2001 |

Het voedingsinstituut

Institutio Nutricional Fundación Carapelli Onlus wordt opgericht, met als doel de kunst van het olijfolie maken nog verder te verfijnen.

| 2003 |

Als eerbetoon aan de natuur

lanceert Carapelli haar eerste biologische olijfolie. De olijven voor Carapelli Bio groeien in exclusieve biologische olijfgaarden.

| 2016 |

De familie Carapelli groeit

Met ‘Non-Filtrado’ olie, een authentieke ongefilterde olijfolie.

| 2018 |

Het nieuwste meesterwerk

Carapelli Il Centenario. Dit is een extra vergine olijfolie van eeuwenoude olijfbomen.