Een authentieke olijfolie Eerbetoon aan de Italiaanse traditie

Carapelli verstaat de kunst van extra vergine. Als eerbetoon aan de traditie werkt onze Maestro Oleario aan de creatie van de beste extra vergine olijfolie. En dat doen we al sinds het ontstaan van het olijfoliehuis in 1893. De kunst van het creëren wordt doorgegeven van generatie op generatie. Van het selecteren van de olijven in de olijfgaarden tot en met het bottelen van de olijfolie. Zo behoudt Carapelli het vakmanschap en is elke creatie uit de kunst.

Verschillende soorten olijven

De wereld telt wel 250 verschillende soorten olijven. Carapelli selecteert alleen de smaakvolste olijven voor de extra vergine olijfolie, onder andere: Arbequina, Coratina, Hojiblanca en Picual.

Oogsten en plukken

De enige manier om de beste olijfolie te maken, is om ook de beste olijven te selecteren. Daarom besteden we veel aandacht aan dit proces. We oogsten op het perfecte moment. Dat is meestal in november, maar afhankelijk van de soort olijf en weeromstandigheden kan dit ook in oktober of december zijn. Met de hand worden alleen de beste olijven geplukt. Olijven die van de boom gevallen zijn, gebruikt Carapelli niet, want die zijn overrijp.

Proeven

De Maestro Oleario proeft duizenden olijfoliën van verschillende olijfgaarden, maar slechts een handvol (5%) is goed genoeg voor het creëren van Carapelli’s extra vergine olijfolie.

De kunst van het creëren

De Maestro Oleario ontwikkelt de beste olijfolie door verschillende olijven met elkaar te combineren. Een olie van de bittere Hojiblanca-olijf krijgt een zachter karakter met de fruitige Arbequina-olijf. Alle smaken en aroma’s zijn met elkaar in balans.

Het meesterwerk

Je kunt het maken van olijfolie vergelijken met een schilder die zijn verf mengt voor diepere kleuren in zijn schilderij. De Maestro Oleario creëert met gevoel voor het kleinste detail en is pas klaar wanneer hij helemaal tevreden is. In elke creatie proef je de perfectie. Dat is het resultaat van vakmanschap en onuitputtelijke passie.

De kunst van het bottelen

Extra vergine olijfolie wordt gemaakt van de eerste koude persing van de olijven. Zonder extra toevoegingen of verhitting. Zo blijft de pure smaak behouden. Het bottelen van de olijfolie is een kunst op zich. Daarna wordt de olijfolie gegoten in de elegante Carapelli-fles, ontworpen door de kunstenaar Salvatore Adduci.

Praktisch en elegant

Het donkere glas beschermt de olijfolie tegen alle invloeden van buitenaf. De textuur – de oneindige lijnen – geeft de fles een elegante uitstraling en zorgt dat je hem gemakkelijk kunt vasthouden. Onze fles is een praktisch meesterwerk.

sombras fondo sombras fondo sombras fondosombras fondosombras fondo sombras fondo

Menu